Όλες οι ρυθμίσεις δανείων και καρτών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις • Προστασία α' κατοικίας: Νομική υποστήριξη • Ρυθμίσεις βάσει του νέου Πτωχευτικού Κώδικα - Αίτηση για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών • Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς • Ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων - Εξωδικαστικός συμβιβασμός • Αναλαμβάνουμε αιτήσεις επαναπροσδιορισμού των υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη • Εξειδικευμένοι οικονομολόγοι και νομικοί • Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.3300078 - 2155509237 - 210.3300660 και 6945976642.

Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Τράπεζες: Ελάτε να ρυθμίσετε δάνεια με bonus

Νέο γύρο επαφών με δανειολήπτες ετοιμάζονται να ξεκινήσουν οι τράπεζες, προκειμένου να "συμμαζέψουν" όσο είναι δυνατό την εικόνα των προβληματικών χαρτοφυλακίων τους. Ιδιαίτερα μετά και το κόκκινο φως που έχει ανάψει από τους "θεσμούς" στο αίτημα για δημιουργίας bad bank.

Έχοντας πλέον να αντιμετωπίσουν τον σοβαρό "πονοκέφαλο" της ενεργούς διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων "εντός ισολογισμού", η προσπάθεια για νέες ρυθμίσεις καθίσταται αναγκαία, την ώρα που η μόνη εναλλακτική λύση είναι η πώληση δανείων στα distress funds. Ωστόσο οι προσφορές των funds κυμαίνονται στα επίπεδα του μόλις 6%-8% ή το πολύ 10% της αξίας των δανείων.

Έτσι οι τράπεζες προσανατολίζονται να εντείνουν τις προσπάθειες για διακανονισμούς με την διατύπωση ελκυστικών προσφορών αρχικά σε επιχειρηματίες, αλλά και γενικότερα σε πελάτες στεγαστικών και άλλων δανείων, με στόχο να περιορίσουν τις απώλειές τους. Ο χώρος από τον οποίο εκτιμούν ότι μπορούν να έχουν τη μεγαλύτερη ανταπόκριση είναι αυτός της ναυτιλίας. Δάνεια που από την άλλη πλευρά βέβαια αποτελούν και τον διακαή πόθο των funds.

Εκεί οι τραπεζίτες εκτιμούν ότι μπορούν να επιτύχουν ικανοποιητικά αποτελέσματα, ενώ ελπίζουν ότι σε ένα βαθμό θα έχουν ανταπόκριση και από αρκετούς μικρομεσαίους επιχειρηματίες και ιδιώτες. Και επειδή ο χρόνος πιέζει λόγω και των stress tests και της ανακεφαλαιοποίησης, αναμένεται η προσπάθεια να ενταθεί αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Αν και από τράπεζα σε τράπεζα και από πελάτη σε πελάτη οι προσφορές διακανονισμού ασφαλώς ποικίλλουν, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τράπεζες σκοπεύουν να γίνουν αρκετά ευέλικτες προκειμένου να ξεφορτωθούν όσα περισσότερα κόκκινα δάνεια μπορούν. Έτσι φέρονται διατεθειμένες να προχωρήσουν σε διαγραφές τόκων και σε σημαντικό haircut που κατά περίπτωση μπορεί να φτάσει ακόμη και το 30%-40%! Υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι ο επισφαλής πελάτης θα δεχθεί να εξοφλήσει το δάνειο! Αλλά και γενικότερα είναι διατεθειμένες να συζητήσουν ρυθμίσεις με πολύ ευνοϊκότερους όρους από αυτούς που μέχρι τώρα ίσχυαν.

Πηγή: eisodima.gr


Financial & Law:
Έχετε τραπεζικές οφειλές; Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να μάθετε πώς μπορείτε να τις ρυθμίσετε αποτελεσματικά με τη βοήθεια των έμπειρων χρηματοοικονομικών και νομικών μας συμβούλων!

Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642