Όλες οι ρυθμίσεις δανείων και καρτών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις • Προστασία α' κατοικίας: Νομική υποστήριξη • Ρυθμίσεις βάσει του νέου Πτωχευτικού Κώδικα - Αίτηση για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών • Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς • Ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων - Εξωδικαστικός συμβιβασμός • Αναλαμβάνουμε αιτήσεις επαναπροσδιορισμού των υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη • Εξειδικευμένοι οικονομολόγοι και νομικοί • Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.3300078 - 2155509237 - 210.3300660 και 6945976642.

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Έτοιμες για ρυθμίσεις δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων οι τράπεζες

Ποδαρικό στο νέο έτος με ρυθμίσεις δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων κάνουν οι τράπεζες με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου και κανονίζει τις σχέσεις πιστωτών και δανειοληπτών.

Οι τράπεζες, σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, είναι έτοιμες να διευθετήσουν ή ακόμη και να αναδιαρθρώσουν δάνεια που είναι σε καθυστέρηση αλλά ακόμη κι εκείνα τα οποία κινδυνεύουν να «κοκκινίσουν».

Τα καθυστερούμενα δάνεια προς τις τράπεζες ανέρχονται περίπου στα 86 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 36 δισ. προέρχονται από τα φυσικά πρόσωπα και τα υπόλοιπα 50 δισ. από τους επιχειρηματίες. Με βάση τον νόμο που θέσπισαν το υπουργείο Ανάπτυξης και η κεντρική τράπεζα καθώς και τις αποφάσεις που τον ενεργοποίησαν, οι οφειλές προς τις τράπεζες θα ρυθμίζονται έχοντας ως άξονες:

1. Τον «συνεργάσιμο δανειολήπτη». Πρόκειται για έναν νέο ορισμό, ο οποίος προσδιορίζει τα χαρακτηριστικά του οφειλέτη εκείνου που θα δέχεται τη συνεργασία με τις τράπεζες για τη διευθέτηση του δανείου του.

2. Τον Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών. Καθορίζει τις σχέσεις και ιδίως τον τρόπο της επικοινωνίας ανάμεσα σε πιστωτές και δανειολήπτες, ενώ περιλαμβάνει και ενδεικτική λίστα πρακτικών που θα εφαρμόζουν οι τράπεζες για τη ρύθμιση των δανείων.

3. Τις Εύλογες Δαπάνες Διαβίωσης. Η Ελληνική Στατιστική Αρχή σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης ετοίμασαν, βασιζόμενες σε έρευνες, λίστες με τα ενδεικτικά έξοδα που έχουν τα νοικοκυριά, ανάλογα με τον αριθμό των μελών τους. Με αυτό τον μπούσουλα οι τράπεζες θα προσαρμόζουν τις δανειακές δόσεις των δανειοληπτών ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στην έγκαιρη πληρωμή τους.

Την ίδια στιγμή, σε ισχύ παραμένει και ο νόμος Κατσέλη, στον οποίο μπορούν να καταφύγουν όσα φυσικά πρόσωπα θέλουν να πετύχουν διαγραφή μέρους των χρεών τους προς τις τράπεζες. Αυτή έρχεται φυσικά με δικαστική απόφαση.


Financial & Law:

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να ρυθμίσουμε στα μέτρα σας τις τραπεζικές σας οφειλές! Εγγύηση η συνεργασία των έμπειρων χρηματοοικονομικών και νομικών μας συμβούλων!

Τηλέφωνα: 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642