Όλες οι ρυθμίσεις δανείων και καρτών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις • Προστασία α' κατοικίας: Νομική υποστήριξη • Ρυθμίσεις βάσει του νέου Πτωχευτικού Κώδικα - Αίτηση για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών • Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς • Ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων - Εξωδικαστικός συμβιβασμός • Αναλαμβάνουμε αιτήσεις επαναπροσδιορισμού των υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη • Εξειδικευμένοι οικονομολόγοι και νομικοί • Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.3300078 - 2155509237 - 210.3300660 και 6945976642.

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Συμφωνία σε τρία σημεία για τα "κόκκινα" δάνεια

Έως την Παρασκευή φαίνεται ότι κλείνει το θέμα των κόκκινων δανείων, αφού πληροφορίες κάνουν λόγο για σημαντική προσέγγιση μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της τρόικας.

Οι σχετικές διαπραγματεύσεις είναι μεν σύνθετες, με το υπουργείο να αναμορφώνει διαρκώς τις προτάσεις του.

Όμως, φαίνεται ότι υπάρχει μία βασική συμφωνία σε τρία καίρια σημεία:

1. Στην κατάθεση νομοσχεδίου για τη διαγραφή και τη ρύθμιση των “κόκκινων” δανείων προς το Δημόσιο για 200.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Ανάπτυξης, πρόκειται για δάνεια ύψους 4 δισ. ευρώ, τα οποία αφορούν επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών μέχρι 2,5 εκατ. ευρώ, που θα πάνε προς διαγραφή, μερική ή ολική.

2. Στην μετέπειτα κατάθεση νομοσχεδίου για τη διεύρυνση των ρυθμίσεων αυτών για 1.000 επιχειρήσεις με μεγαλύτερα χρέη προς τις τράπεζες, τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

3. Στη δημιουργία πτωχευτικού δικαίου για φυσικά πρόσωπα.

Η τρόικα θέλει να γνωρίζει τα αποτελέσματα των stress tests των ελληνικών τραπεζών ώστε είναι σε θέση να αξιολογήσει τις διαγραφές και τα κουρέματα των χρεών που θα περιλαμβάνονται στο νομοθέτημα. Επίσης, ζητά στη συνολική ρύθμιση να ενσωματωθεί και το νέο πτωχευτικό δίκαιο για τα φυσικά πρόσωπα.

Τις εξελίξεις παρακολουθεί από πολύ κοντά και το ΕΒΕΑ που έχει πρωτοστατήσει με προτάσεις για το νέο νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για τις επιχειρήσεις σε τράπεζες, εφορία και ταμεία. Το ΕΒΕΑ μάλιστα έχει προτείνει να υπάρξει ειδικός διαμεσολαβητής από την πλευρά του για έγκαιρη και εξωδικαστική λύση που θα περιλαμβάνει ταχύτητα και αμεσότητα.

Οι ισορροπίες είναι λεπτές, καθώς το ΥΠΟΙΚ φαίνεται ότι εξετάζει με πολλή προσοχή τα θέματα που αφορούν το ίδιο, δηλαδή τις απαιτήσεις από φόρους που έχει από τις επιχειρήσεις. Ενα άλλο κρίσιμο ζήτημα αφορά στα κίνητρα που θα δοθούν στις τράπεζες για τις διαγραφές των δανείων των ΜμΕ που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Πηγή: newmoney.gr


Financial & Law:

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να ρυθμίσουμε στα μέτρα σας τις τραπεζικές σας οφειλές! Εγγύηση η συνεργασία των έμπειρων χρηματοοικονομικών και νομικών μας συμβούλων!

Τηλέφωνα: 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642