Όλες οι ρυθμίσεις δανείων και καρτών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις • Προστασία α' κατοικίας: Νομική υποστήριξη • Ρυθμίσεις βάσει του νέου Πτωχευτικού Κώδικα - Αίτηση για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών • Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς • Ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων - Εξωδικαστικός συμβιβασμός • Αναλαμβάνουμε αιτήσεις επαναπροσδιορισμού των υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη • Εξειδικευμένοι οικονομολόγοι και νομικοί • Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.3300078 - 2155509237 - 210.3300660 και 6945976642.

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Με σύστημα bonus-malus οι νέες ρυθμίσεις δανείων

Με τη λογική του bonus-malus εκτιμάται ότι θα λειτουργεί ο εξωδικαστικός μηχανισμός επίλυσης διαφορών που καταρτίζει το υπουργείο Ανάπτυξης για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Ο μηχανισμός ο οποίος αναμένεται να ψηφισθεί εντός του Φθινοπώρου ώστε να αρχίσει να ισχύει από 1/1/2015, θα προβλέπει «αμοιβές» αλλά και «ποινές» για όσες επιχειρήσεις φανούν συνεργάσιμες και κυρίως συνεπείς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο πλαίσιο θα προβλέπει κούρεμα της ονομαστικής αξίας των δανείων αλλά με τη μορφή… επιβράβευσης. Το ύψος του κουρέματος αντιστοιχεί πρακτικά στη διαγραφή τόκων μερικών ετών.

Όσες, δηλαδή, εξυπηρετούν κανονικά τις υποχρεώσεις τους κατά τη διάρκεια της κρίσης θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν bonus μικρή περικοπή του εξοφλητέου ποσού. Το κούρεμα θα αφορά στις τελευταίες δόσεις του δανείου.

Για όσες ήταν ασυνεπείς ως σήμερα θα πρέπει να προχωρήσουν μετά τη ψήφιση του νόμου σε ρύθμιση δανείου με βάση business plan που θα εγκριθεί από το 35% των πιστωτών. Αν εν συνεχεία εξυπηρετούν κανονικά, θα προβλέπεται κούρεμα δανείου στο τέλος της σύμβασης, ενώ εξ αρχής θα διαγραφεί μέρος των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς Δημόσιο και Ταμεία.

Στην περίπτωση που φανούν ασυνεπείς θα χάνουν την επιβράβευση του "κουρέματος" και θα επανέρχεται το σύνολο των οφειλών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σκέψεις υπάρχουν και για γενναία μείωση των επιτοκίων στα καταναλωτικά δάνεια για όσους από τους δανειολήπτες ήταν συνεπείς στην εξυπηρέτησή τους κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Κούρεμα δανείου εξετάζεται για όσους κατόχους καταναλωτικών αποδεδειγμένα κριθεί ότι αδυνατούν με βάση τα εισοδήματα και τα περιουσιακά τους στοιχεία να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους.

Πηγή: eisodima.gr


Financial & Law:

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να ρυθμίσουμε στα μέτρα σας τις τραπεζικές σας οφειλές! Εγγύηση η συνεργασία των έμπειρων χρηματοοικονομικών και νομικών μας συμβούλων!

Τηλέφωνα: 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642